

La resposta immunitària
-Resposta immunitària. És el conjunt de reaccions químiques i cel·lulars que desencadena el sistema immunitari quan detecta un agent patogen.
Es poden produir dos tipus de resposta: inespecífica i especifica.
-
Inespecífica: La duen a terme els monòcits i els neutròfils, gràcies a la gran mobilitat que tenen. Quan arriben a la zona on es detecta un agent patogen surten dels capil·lars o dels cossos sanguinis i fagociten i eliminen aquests patògens.
1. L'entrada d'agents patògens atreuen els neutròfils més pròxims que actuaran fagocitant la quantitat més grossa d'agents patògens possibles. Els incorpora formant vacúols als quals aboquen enzims hidrolítics eliminant la major part d'agents patògens.
2. Després de la fagocitosi els neutròfils alliberen citosines que dilaten els capil·lars sanguinis.
3. La dilatació dels capil·lars sanguinis afavoreixen un major flux de sang cap aquella zona amb la qual cosa arriben més quantitat de neutròfils i de molècules del tipus sistema del complement. Aquestes últimes també s'encarreguen de la dilatació dels capil·lars i de la destrucció dels agents patògens.
Aquesta resposta immunitària i inespecífica és idèntica per a qualsevol tipus d'agent patogen. Es produeix en les primeres fases de la invasió. Si aquesta resposta és efectiva, es destrueix la totalitat dels agents patògens i es recupera els teixits danyats, els macròfags (monòcits) són els encarregats d'eliminar les cèl·lules danyades i la resta de patògens.
-
Especifica: Aquí